• KATEGORIJE
  IZDELKOV
  • Gospodinjski aparati
  • Vse za dom
  • Pohištvo
  • Delavnica in orodje
  • Vse za vrt
  • Zdravje in Nega
  • Avdio Video Foto
  • Računalništvo
  • Šport in prosti čas
  • Igrače in otroci
  • Avtomobilizem
  • VSE KATEGORIJE
 • IZDELKI
  NA ZALOGI
 • AKCIJE IN
  PROMOCIJE
 • INFO
  BLOG
USTREZNO VZDRŽEVANJE BAZENSKE VODE
Imeti bazen so sanje mnogih. Poleg užitkov pri plavanju in ohladitvi pa imeti bazen pomeni tudi nekaj dela.
Pomembno je, da je voda v bazenu čista, brezbarvna in higiensko neoporečna. Pitna voda, ki jo ponavadi uporabimo, da napolnimo naš bazen ustreza tem higienskim zahtevam. Vendar kopalci in vplivi okolja v vodo prinašajo nečistoče, glivice in bakterije, ki se v vodi zelo hitro razmnožujejo, posebej pri temperaturi vode med 20 in 30 ° C. Večje delce odstranimo s pomočjo vodnega sesalca in filtra, bakterije pa moramo nevtralizirati s pomočjo t.i. oksidacijskih sredstev, tako da zagotovimo neoporečno vodo.

Stalna skrb za kakovost vode je garancija, da bo kopanje varno in koži prijazno.
Ko vodo natočite v bazen, preverite pH vrednost z uporabo testerja, to vam pove ali voda reagira kislo ali bazično. Nekaj prvih dni po napolnitvi bazena je potrebno preverjati pH vrednost dnevno, kasneje, ko se voda umiri pa tedensko.

Uravnavanje vrednosti pH je ključnega pomena, saj vpliva na vse dejavnike bazenske vode. Idealno območje je med 7.0 in 7.6. V tem območju sredstva za nego vode ob najmanjši uporabi dosegajo svoj maksimaleni potencial učinkovitosti.
 
NEVARNOSTI PRI PREVISOKI pH VREDNOSTI:

- Škoduje naravni zaščiti kože (povzroča srbečico in pekoče oči).

- Izločanje vodnega kamna pri trdi vodi, kar vodi do zlepljenega filtra in motne vode.

- Močno zmanjšanje učinkov dezinfekcijskih sredstev.

IDEALNO OBOMČJE ZA OPTIMALNO NEGO BAZENSKE VODE

NEVARNOSTI PRI PRENIZKI pH VREDNOSTI:

- Povzroča neprijeten vonj po kloru.

- Zaradi vezanega klora draži sluznico.

- Možna korozija kovin (npr lestev) in betonskih delov bazena.

Za uravavanje uporabite granulat, ki se enostavno raztopi v vodi in vlijte enakomerno v bazen.

pH-Minus Granulat: Če je pH vrednost previsoka, uporabite tekočino, ki zniža pH vrednost iz allkalnega v nevtralno območje.

pH-Plus Granulat: V primeru, da je vrednost prenizka pa uporabite, alkalno sredstvo za zvišanje pH vrednosti.
 
 
Pri temperaturi vode nad 20 C se množijo klice in bakterije. Da ta pojav preprečite, uporabite oksidalna sredstva v obliki stabiliziranih klorovih proizvodov ali na osnovi aktivnega kisika, ta uničujejo klice in bakterije.

Klor je edino dovoljeno dezinfekcijsko sredstvo za javna kopališča. V zasebnih družinskih bazenih pa se vedno bolj uveljavljajo tudi dezinfekcijska sredstva na bazi aktivnega kisika, ki so posebej primerni za notranje bazene, v kombinaciji z UV sistemi za dezinfekcijo vode pa tudi v zunanjih bazenih. Učinkovitost dezinfekcije je sicer nižja kot s klorovo metodo, vendar se s tem sistemom dezinfekcije izognemo stranskim učinkom klora. Za uporabo te metode velja, da mora biti filtrirni sistem optimalen in dovolj zmogljiv.


IDEALNA VSEBNOST:
- Klor: 0.6 – 1.0 mg/l
- Aktivni kisik: nad 5mg/l
ZA URAVNAVANJE KLORA UPORABITE:

Klor granulat: hitro topen granulat za dolgoročno in dodatno kloriranje, kakor tudi za ponovno zvišanje vsebnosti prostega klora in sunkovito kloriranje.

Klorove tablete 20g hitrotopne: hitrotopne tablete za redno doziranje in za ponovno zvišanje vsebnosti prostega klora ter sunkovito kloriranje bazenske vode.

Klorove tablete 20 ali 200 g: počasitopne tablete z 90% aktivnega klora. Primerne za dolgotrajno kloriranje za vse vodne in filtrirne sisteme.

Multifunkcijske tablete 20 ali 200g: počasitopne tablete z dodatkom algicida, ki zavira razvoj alg in flokulanta, ki vodo bistri - kosmiči. Primerne za peščene filtre.

Velike kombinirane klorove tablete 250g: dvoplastne tablete za sunkovito kloriranje in dolgoročno dezinfekcijo v enem. Z dodanim flokulantom, ki vodo zbistri - kosmiči. Primerne za peščene filtre.

Aktivni kisik granulat: za brezklorno dezinfekcijo bazenske vode. Dvokomponentni sistem, deluje skupaj z aktivatorjem za aktivni kisik ter preprečuje tvorbo alg.
 
Alge so najpreprostejši rastlinski organizmi, ki so zmožni fotosinteze. Rastejo pod ugodnimi pogoji v kolonijah. Bazenska voda te pogoje izpolnjuje. Same alge niso vir infekcij, vendar nudijo idealno podlago za razvoj drugih mikroorganizmov. Odmrle alge so hrana za bakterije. Alge imajo tudi to lastnost, da sčasoma postanejo odporne na klor, kar pomeni da jih ta ne uničuje. Ravno zato je potrebno uporabiti posebno tekočino Algicid, ki preprečuje njihovo rast in jih tudi uničuje.
Algicid standard: tekoče sredstvo, ki preprečuje razvoj alg, rahlo peneče.

Algicid special: močno koncentrirano tekoče sredstvo, ki preprečuje razvoj alg, popolnoma nepeneče in zato primerno tudi za bazene z masažami ali protitočnimi plavalnimi napravami.

Aktivator za akrivni kisik: Se uporablja v kombinaciji z Aktivnim kisikom granulatom.

Sredstvo za prezimovanje: Tekoče sredstvo, ki preprečuje rast in razvoj alg in vodnega kamna v času prezimovanja.
 
Tudi če imate v vodi zadostno količino klora, je ta lahko motna, saj filter ne more zadržati najmanjših delcev nečistoč (koloidi). Da odstranite tudi te, uporabite sredstvo za kosmičenje (imenovano tudi flokulant).


Kosmičenje je postopek pri katerem mikronsko umazanijo povečamo do te mere, da jo filter zadrži. To lahko naredimo na dva načina. Pri bazenih s peščenim filtrom, dodajte flokulant v prelivni kanal ali skimer, nato sperite filter. Pri filtrih s kartušami ta način ni primeren, zato zvečer ustavite obtočno črpalko in vlijte flokulant direktno v bazen. Po nekaj urah se umazanija zgosti na dnu bazena, to pa nato previdno posesamo iz bazena s pomočjo vodnega sesalca.
Flockstar: Tekoče sredstvo za kosmičenje na bazi aluminijevega hidroksiklorida. Dodaja se neposredno v vodo.

Flockstar kartuše: Tabletirano sredstvo za kosmičenje, idealno za uporabo pri peščenih filtrih.
 
Za bazen je potrebna stalna skrb, kot pri stanovanju ali avtomobilu. Ti ukrepi služijo snažnosti in ohranjanju čistoče vašega bazena. Profesionalni sistem čiščenja, prilagojen posameznim zahtevam, naj vam bo v pomoč.

K bazenu spadajo še mrežica za pobiranje listja iz vode, ščetke za čiščenje, termometer, sesalec za čiščenje dna. Pokrivalo (poleti priporočamo uporabo termo solarnega pokrivala, ki absorbira sončno

toploto in jo oddaja v vodo, preko noči pa preprečuje izsevanje toplote). Ob bazen se bo lepo podal solarni tuš, da se pred kopanjem lahko oprhamo...
Čistilo za bazen: Za odstranjevanje atmosferskih (organskih) nečistoč,maščob, saj in ostankov kozmetike. Za keramiko, bazensko folijo in plastiko.

Grundreiniger: Čistilo za odstranjevanje oblog vodnega kamna, odstranjuje trdovratno zasušene alge in rjave madeže, ki so nastali zaradi prisotnosti mineralov v vodi (anorganske nečistoče).

Pribor in oprema: K osnovnemu priboru spada kombinirani tester pH/klor ali pH/aktivni kisik. Brez testerja ne moremo nadzirati in uravnavati pH vrednosti in vsebnosti klora v vodi (ali aktivnega kisika).
 
ODPRAVLJANJE TEŽAV:
 
TEŽAVA: VZROK: REŠITEV:
1. VODA JE ZELENA, VENDAR BISTRA. PRISOTNOST KOVIN V POLNILNI VODI (rumeno zelena obarvanost) Uravnajte pH vrednost na 7.0-7.4. Sunkovito kloriranje s Klorgranulatom ali Hitrotopnimi malimi tabletami, ponovno uravnajte pH vrednost, kosmičenje in dodajanje sveže vode, filter naj čim več dela.
SLEDI BAKRA, PRAVILOMA ZARADI BAKRENIH CEVI (turkizna barva)
2. VODA JE RJAVA IN MOTNA PREVISOKA VSEBNOST KOVIN (železo) V VODI. Enako kot 1.
3. VODA JE ČRNA IN MOTNA V POLNILNI POSODI JE PRISOTEN MANGAN Enako kot 1.
4. VODA JE MLEČNA IN MOTNA MOTNI DELCI:
KOLOIDNE ORGANSKE NEČISTOČE
Sunkovito kloriranje, kosmičenje, filter naj dela 24 ur na dan.
MOTNI DELCI:
IZLOČANJE VODNEGA KAMNA (anorgansko)
Uravnati pH vrednost, kosmičenje, filter naj dela 24 ur na dan.
5. STENE BAZENA SO SPOLZKE RAZVOJ ALG Uravnati pH vrednost, sunkovito kloriranje, dodati je potrebno algicid
6. STENE BAZENA SO HRAPAVE IZLOČANJE VODNEGA KAMNA (obloge na stenah bazena) Vodni kamen je potrebno odstaniti, uporabite Grundreiniger, pH vrednost uravnajte na 7.0-7.4
7. NEPRIJETEN VONJ PO KLORU, DRAŽENJE OČI PRISOTNOST VEZANEGA KLORA V VODI Sunkovito kloriranje (enako kot 1), dodajanje sveže vode
8. PENJENJE VODE PRI UPORABI PROTITOČNE PLAVALNE NAPRAVE PRISOTNOST ZELO PENEČEGA ALGICIDA ALI OSTANKOV ČISTIL V VODI Dodajanje sveže vode, uporaba namenskih čistil za bazene.
9. KOROZIJA PRENIZKA pH VREDNOST Potrebno je dvigniti pH vrednost na 7.0 – 7.4.

 
IZBRANI IZDELKI
Na zalogi samo še en kos
Namen uporabe: Preprečevanje alg
PLANET POOL Algicid standard 1 lit 1312 sredstvo za zatiranje alg v bazenski vodi. Algicid standard je rahlo peneč proizvod proti algam v bazenski vodi. Primeren za vzdrževanje vode v privatnih bazenih. Ne uporabljajte v bazenih z masažnimi, protitočnimi napravami in v masažnih bazenih (sredstvo se peni)!.
Redna cena:
5,95 €
Spletna cena:
4,90
prihranek: 1,05 € (17%)
Dobava: NA ZALOGI
IZDELEK JE NA ZALOGI
Skladišče Črnuče
Skladišče Vižmarje

OSEBNI PREVZEM
Črnuče: blago lahko plačate in prevzamete

DOSTAVA
Vaša naročila oddana do 14. ure, bomo odpremili v tekočem dnevu.
Dodaj v seznam želja |
Izdelek je del izbrane ponudbe
Namen uporabe: Uravnavanje pH
PLANET POOL pH minus granulat 1,5 kg 1315 sredstvo za zniževanje pH vrednosti bazenske vode. pH minus granulat je regulator za zniževanje pH vrednosti bazenske vode. Znižuje pH vrednost bazenske vode iz bazičnega v nevtralno območje med 7,0 in 7,4.
Spletna cena:
5,95
Dobava: NA ZALOGI
IZDELEK JE NA ZALOGI
Skladišče Črnuče
Skladišče Vižmarje

OSEBNI PREVZEM
Črnuče: blago lahko plačate in prevzamete

DOSTAVA
Vaša naročila oddana do 14. ure, bomo odpremili v tekočem dnevu.
Dodaj v seznam želja |
Izdelek je del izbrane ponudbe
Namen uporabe: Odpravljanje motnosti
PLANET POOL Flockstar 1 lit 1321 sredstvo za bistrenje bazenske vode. Flockstar uporabljamo za odpravljanje motnosti bazenske vode. Primerno je za peščene in kartušne filtre. Nekateri delci nečistoč so tako majhni, da jih filter ne zadrži. Da jih odstranimo uporabimo sredstva za kosmičenje. Rezultat je kristalno čista voda.
Spletna cena:
5,85
Dobava: NA ZALOGI
IZDELEK JE NA ZALOGI
Skladišče Črnuče
Skladišče Vižmarje

OSEBNI PREVZEM
Črnuče: blago lahko plačate in prevzamete

DOSTAVA
Vaša naročila oddana do 14. ure, bomo odpremili v tekočem dnevu.
Dodaj v seznam želja |
Na zalogi samo še en kos
Namen uporabe: Dezinfekcija
PLANET POOL Klor granulat 1 kg - hitrotopen 1323 sredstvo za prvo ali sunkovito kloriranje vode. Klor granulat je sredstvo z več kot 50% aktivnega klora, ki ga uporabljamo za prvo, sunkovito in hitro kloriranje. Primeren je za vse trdote vode, pH nevtralen, stabiliziran in hitrotopen. Primeren za vzdrževanje vode v privatnih bazenih.
Spletna cena:
9,95
Dobava: NA ZALOGI
IZDELEK JE NA ZALOGI
Skladišče Črnuče
Skladišče Vižmarje

OSEBNI PREVZEM
Črnuče: blago lahko plačate in prevzamete

DOSTAVA
Vaša naročila oddana do 14. ure, bomo odpremili v tekočem dnevu.
Dodaj v seznam želja |
Izdelek je del izbrane ponudbe
Namen uporabe: Dezinfekcija
PLANET POOL Klor granulat 3 kg - hitrotopen 1324 sredstvo za prvo ali sunkovito kloriranje vode. Klor granulat je sredstvo z več kot 50% aktivnega klora, ki ga uporabljamo za prvo, sunkovito in hitro kloriranje. Primeren je za vse trdote vode, pH nevtralen, stabiliziran in hitrotopen. Primeren za vzdrževanje vode v privatnih bazenih.
Spletna cena:
24,90
Dobava: Na zalogi dob.
Blago se nahaja v skladišču našega dobavitelja. Dobavni rok je odvisen od oddaljenosti skladišča in logističnih poti, običajno tovrstno blago dobavimo v 1-3 delovnih dneh.
Dodaj v seznam želja |
Namen uporabe: Preprečevanje alg
PLANET POOL Algicid standard 3 lit 1326 sredstvo za zatiranje alg v bazenski vodi. Algicid standard je rahlo peneč proizvod proti algam v bazenski vodi. Primeren za vzdrževanje vode v privatnih bazenih.
Spletna cena:
14,60
Dobava: Na zalogi dob.
Blago se nahaja v skladišču našega dobavitelja. Dobavni rok je odvisen od oddaljenosti skladišča in logističnih poti, običajno tovrstno blago dobavimo v 1-3 delovnih dneh.
Dodaj v seznam želja |
Izdelek je del izbrane ponudbe
Namen uporabe: Uravnavanje pH
PLANET POOL pH minus granulat 5 kg 1328 sredstvo za zniževanje pH vrednosti bazenske vode. pH minus granulat je regulator za zniževanje pH vrednosti bazenske vode. Znižuje pH vrednost bazenske vode iz bazičnega v nevtralno območje med 7,0 in 7,4.
Spletna cena:
16,95
Dobava: Na zalogi dob.
Blago se nahaja v skladišču našega dobavitelja. Dobavni rok je odvisen od oddaljenosti skladišča in logističnih poti, običajno tovrstno blago dobavimo v 1-3 delovnih dneh.
Dodaj v seznam želja |
Namen uporabe: Uravnavanje pH
PLANET POOL pH minus tekoči 10 lit 1334 tekoče sredstvo za zniževanje pH vrednosti vode. pH minus tekoči znižuje pH vrednost bazenske vode iz bazičnega v nevtralno območje.
Spletna cena:
29,95
Dobava: Na zalogi dob.
Blago se nahaja v skladišču našega dobavitelja. Dobavni rok je odvisen od oddaljenosti skladišča in logističnih poti, običajno tovrstno blago dobavimo v 1-3 delovnih dneh.
Dodaj v seznam želja |
Namen uporabe: Preprečevanje alg
PLANET POOL Algicid standard 10 lit 1342 sredstvo za zatiranje alg v bazenski vodi. Algicid standard je rahlo peneč proizvod proti algam v bazenski vodi. Primeren za vzdrževanje vode v privatnih bazenih.
Spletna cena:
39,95
Dobava: Na zalogi dob.
Blago se nahaja v skladišču našega dobavitelja. Dobavni rok je odvisen od oddaljenosti skladišča in logističnih poti, običajno tovrstno blago dobavimo v 1-3 delovnih dneh.
Dodaj v seznam želja |
Namen uporabe: Odpravljanje motnosti
PLANET POOL Flockstar kartuše 8 x 125 g 1346 sredstvo za bistrenje vode. Flockstar kartuše so stisnjeno sredstvo za kosmičenje. Skrbijo za bistro vodo brez motnosti. So počasi topne (približno 12 ur). Uporabljajo se samo za bazene s peščenim filtrom.
Redna cena:
12,95 €
Spletna cena:
9,90
prihranek: 3,05 € (23%)
Dobava: NA ZALOGI
IZDELEK JE NA ZALOGI
Skladišče Črnuče
Skladišče Vižmarje

OSEBNI PREVZEM
Črnuče: blago lahko plačate in prevzamete

DOSTAVA
Vaša naročila oddana do 14. ure, bomo odpremili v tekočem dnevu.
Dodaj v seznam želja |
Na zalogi samo še en kos
Namen uporabe: Dezinfekcija
PLANET POOL Aquablanc + 1349 sredstvo z dezinfekcijo bazenske vode. Aquablanc + je brezklorna dezinfekcija za majhne bazene do 5 m3 vode. Za bazene volumna 3000 - 6000 litrov. Zadostuje za cca 4 tedne.
Spletna cena:
15,95
Dobava: NA ZALOGI
IZDELEK JE NA ZALOGI
Skladišče Črnuče
Skladišče Vižmarje

OSEBNI PREVZEM
Črnuče: blago lahko plačate in prevzamete

DOSTAVA
Vaša naročila oddana do 14. ure, bomo odpremili v tekočem dnevu.
Dodaj v seznam želja |
IDEO PLUS d.o.o.
T: 01 5101 799
E: info@ideo.si
Delovni čas
od ponedeljka do petka: 7:00 do 17:00
Pot k sejmišču 30
1231 Ljubljana - Črnuče
E-trgovine, proizvajalci
Vstopite v trgovino izbranega proizvajalca.
Kliknite tukaj za seznam
Ponujamo vam več...
Pri nakupu izbranih izdelkov vam omogočamo tudi montažo, priklop, sestavo, svetovanje...
Kliknite za več informacij
Prijavite se na akcije in novosti


S prijavo se strinjate z včlanitvijo v našo e-listo. Na vaš e-poštni naslov bomo občasno pošiljali lastne promocijske, marketinške in prodajne vsebine. Svojo privolitev v pošiljanje oglasnih sporočil lahko kadarkoli prekličete. Več informacij najdete v naši Izjavi o zasebnosti.

Uporaba piškotkov
Na ideo.si uporabljamo piškotke, s katerimi zagotavljamo varno, napredno in prijetno nakupovalno izkušnjo.
Več informacij in nastavitve piškotkov najdete na povezavi


   

Ideo Plus d.o.o. 2007 vse pravice pridržane, Izdelava spletnih strani www.normstudio.si
Prijavite se na akcije in novosti. Zapri


S prijavo se strinjate z včlanitvijo v našo e-listo. Na vaš e-poštni naslov bomo občasno pošiljali lastne promocijske, marketinške in prodajne vsebine. Svojo privolitev v pošiljanje oglasnih sporočil lahko kadarkoli prekličete. Več informacij najdete v naši Izjavi o zasebnosti.

Spletni piškotki
Ideo.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja kakovostnejše spletne storitve, analizo uporabe in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih in vaše nastavitve
Razumem in želim nadaljevati
box